Thursday, 15 September 2011

ImbA REVIEW Hantu Bonceng


kepada sume pembaca-pembaca tegar blogimba...

hari ni, ak nak kasi review citer Hantu Bonceng nie...




walaupun citer ni da agak lama da kluar.... tapi still full house lagi bai....

memandangkan ak baru je setel paper pagit tadi, ak pun gi la TGV nak tgk wayang.. skali the Smurf da penuh da...

ak tanya akak TGV, citer ape yg lagi IMBA.... dan dia pun jwb.. tgk la Hantu Bonceng... wajib ketawa...

so sbb nak sapot industri Malaysia nie..ak beli la tgk ngan member ak... 

ni haa... review BlogImbA ttg Hantu Bonceng...


Sinopsis

Citer nie, pasal si Amran... dia ni mat remp-it la.. kirenyer... entah motor ape ntah dia racing awal2 tu.. ak pun tatau.. tapi dia mng la race tu.. pastu dapat la awek... Juliana Evans beb.... ape lagi... jalan trus ah.. skali pusing simpang tu, dia eksiden plak.... awek tu mati on the spot.... so citer ni pasal camne dia tackle masalah hantu ngan masalah2 lain dlm hidup dia.... 


PROS

*serius lawak giler... terbahak2 aku gelak.... wajib tgk kat wayang ah... baru ko rase feel nak gelak..

* gaya filem ni pun cam campur aduk mcm2 style.. ala2 gaya citer korea sudey....





*Zizan mmg imba cam biasa... Juliana Evans.. OMG bai.. cam harommm cunn.... Jue Aziz tu pun imba gler berlakon... tapi paling sempoi skali watak member dia nie.. Kunyit...


*Cat Farish sbg Ustaz mmg lawak giler.... si Zahid sbg doktor pun cam demm gak... lawak2... terutama part ade mat rempit kat sebelah katil Zizan tu.. patak kaki ngan tangan... mmg TROLOLOLS....

*serius shit citer ni agak ImbA.. sbb lawak pun ade.. material pun ade....

*Twist dalam citer ni pun bley tahan gak la... walaupun agak pelik.. tp ak rase ade je manusia camtu kat muka bumi nie....




* dan yg paling IMBA.... panggilan2 manja dalam citer nie.. cam harommmm.... LOL...

CONS

*Just personal opinion ak la... citer ni cam nak buat lawak.. tp gune material yg agak tak betul la... sbb pakai ayat2 keagamaan kan... so kalo korang sensitive, mesti korang tak nak tgk citer nie...



*Ak rase tak baik kasi bdak2 tgk citer ni... tu la psl dia PG13... sbb budaya yg ditunjukkan tu tak sesuai bdak2 tgk... skali dia bajet bende tu normal dan bley ikut... bahaya.....



SCENES TO LOOK OUT FOR


ni antara scenes yg korang kene tengok.....


1) Scene dia jumpe hantu awal2 skali...

2)  Scene Zizan jumpe hantu kat rumah dan teringat pesanan opah dia...

3) Scene dia jumpe Cat Farish yg jadi Ustaz...



4) Scene time dia balek rumah n Juliana Evans tgh tido......

5) Scene last sekali time kene troll ngan Dr Zahid.. hahahaha...



Final REVIEW : kalo korang suke ngan Adnan Sempit... then korang mesti suke giler ngan citer ni... sbb citer ni tersangatlah IMBA.... 

Ape Cerrrlup nie Tookkkk........


IMBA RATING : 4/5




suke dengan review ini.... sile klik...


2 comments:

  1. takbest gile cite ni..

    dialog die sangat la statik..

    macam ayat drama..

    pastu 'tok2' n 'ape celop' tu sgt la annoying sbb kalangan kite tak la familiar sgt dgn dialog2 gitu..

    aku p tgk wayang jgk cite ni..

    skali ak rs not even worth it utk download dari dc..

    rating: -99999/5

    ReplyDelete
  2. lol, lain org lain pandangan, ha3.. bagi aku pon 4/5.. aku tengok 2 kali kot citer ni kat wayang.. ape celop!! citer ni mmg lawak bodoh je.. pada aku, klw citer pe2 yg bleh wat aku gelak mmg aku bagi rating tinggi, ha3..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...