Tuesday, 4 October 2011

IMBA Leaders


Hi readers..

Wassup..

Hari ni kitorang nk share something psl leaders kat negara kita..

Nak jadi ketua bukan senang bai..lagi2 ketua kerajaan..

Bukan semua orang boleh jadi IMBA leader..







Baru2 ni Facebook telah digegarkan dengan berita2 awesome berkenaan dengan dua orang pemimpin IMBA di negara kita..

Tun Dr Mahathir Mohamad (UTP Chancellor kot..ow yeah) dan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat..

Kepada mereka yg nk menggunakan post ni sbg alat berpolitik..sile tutup browser korang..kami tak minat politik2 ni..but we are interested to share the traits of great leaders..so lupekan pasal UMNO or PAS..blog ni bukan blog politik..

Ok back to the topic..





Berita pertama - Tun Dr. Matahir Mohamad

Bekas perdana menteri kita ni memang holyshit IMBA..

Ade satu video tersebar luas kat Facebook pasal Mahathir vs Yahudi..dlm video tu beliau ditemuramah dalam satu rancangan kat BBC..

Nak tau ape beliau buat?

Beliau defend our country from every angle bro..host rancangan tu hentam beliau kaw2..namun tidak berhasil..

Cara beliau jawab soalan semua IMBA haromm..smpai tercangok host rancangan tu nk tembak balik..


video



Pemimpin camni la yg kite nak..defend negara sendiri tatkala dicemuh orang luar..

We Malaysians are proud of you Tun Dr. Mahathir..not only for the video, but for all you have done for our country too..





Berita kedua - Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat

Selain daripada video temuramah Tun Dr Mahathir vs Yahudi tuh..

Facebook juga telah digegarkan dengan berita tentang seorang lagi pemimpin yg IMBA..Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat..

Kenapa IMBA?








Pemimpin macam ni la yg kita nak..

Mesra rakyat..bersederhana..sama2 merasa apa yg rakyat rasa..

Tak bermegah2..tak membezakan status rakyat dengan pemimpin..

Lepak je dengan rakyat..tak sombong..IMBA kan?





Tun Dr Mahathir and Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat..

We want you to know that..


Despite the differences in political background..

You guys are awesomely IMBA!!












suke dengan entri ini... sile klik...


3 comments:

  1. wow!!!
    this is IMBA!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. awesome gler Mahathir... bangga sial ak ade chancellor camnie...

    ReplyDelete
  3. taw takpe..Mahathir bab2 soal jawab / debate mmg superbly IMBA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...