Saturday, 6 August 2011

IMBA SPR TROLL?


Hi semua..selamat menunaikan ibadah puasa..

Pagi tadi lepas sahur & subuh, slh sorg admin blogIMBA tak tido blek..

Bgn awl..murah rezeki katanya..

Dgn izin Allah, maka telah dipertunjukkan kpd admin kita td suatu magik..

Atau silap mata..yg ckup menakjubkan..

Di saat beliau meniti status kat wall facebook beliau..

Seorang hamba Allah dlm kalangan 'friends' beliau telah menge-share (maaf, Bahasa Melayu Pasar nie) something IMBA..

Checkidout guys..





Deiii..apa iniiiiiiiiiii..

Jangan troll orang pagi2 buta laaa..

Maka si admin td pun pergi kejutkan kesemua 11 org admin yg lain utk try buat bende alah nie..saje nk tgk kot2 kne troll ke hape...bulan puase ni tak baik buat fitnah..bulan2 lain pun same..






Presenting..the first ever politics-related investigation carried out by blogIMBA crew..


Step 1: Cek kat website JPN ( http://www.jpn.gov.my/semakic/ ), masokkan both No. IC diatas (850915105005 / 850915105006). Didapati 5005 ada dalam rekod, 5006 pula tiada (utk pompuan kan num genap). OK. Normal.


850915105005 ade kat JPN..


850915105006 tade kat JPN..




Tapi korang nk tau ape yg IMBA?

Mse kitorang cek kat web SPR..


Step 2: Cek kat website SPR ( http://daftarj.spr.gov.my/NEWDAFTARJ/ ), masokkan both No. IC diatas (850915105005 / 850915105006). Dua2 ada dalam rekod!


850915105005 ade dlm rekod SPR...



850915105006 pon ade dlm rekod SPR...wat de HELL wei..



Terbeliak mata kami dibuatnya..

This magic is IMBA..

Tp pape pon kami tidak akan buat sebarang spekulasi..

Kita tunggu explanation drpd pihak SPR disebalik magic trick ini..

LOLS..


1 comments:

  1. ak da check da nama ak... hahaha...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...